Preventivni programi jedan su od prioriteta u radu s djecom i mladima Crvenog križa Zagreb. Zahvaljujući volonterima u travnju smo održali 12 radionica prve pomoći za 258 učenika drugih razreda u tri osnovne škole.

Radionice se provode u sklopu Programa prometne kulture za najmlađe, a učenici najviše uživaju u praktičnom dijelu programa u pravim mini-električnim automobilima učeći na jedinstven o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Osim učenja o pravilima ponašanja u prometu učenici na radionicama uče i osnovne postupke u pružanju prve pomoći te načinu pozivanja hitne medicinske pomoći. Isto tako, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva polaznike upoznaju s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar te načinima prevencije. Na radionicama često sudjeluju i policijski službenici koji djeci ukazuju na važnosti u prometu i opreznost pri prelasku pješačkog prijelaza.

Ovim putem zahvaljujemo svim volonterkama koje su svoje slobodno vrijeme odučile provesti podučavajući mlađe, učiteljicama i učiteljima koji s radošću sudjeluju u provedbi programa, osoblju i voditeljima Programa prometne kulture za najmlađe koji nam dolaze iz Jumicar Hrvatska. Najveća hvala svim sudionicima programa od kojih svatko donosi svoju energiju, pitanja i radost.

Uspijemo li ovim programom spasiti samo jedan dječji život, smatrat ćemo ga uspješnim!