Dva djelatnika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb sudjelovala su na treningu za rad na terenskim kuhinjama koja se održao od 16. do 19. svibnja u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu.

Na treningu koji su organizirali Hrvatski Crveni križ i Crveni križ Splitsko dalmatinske županije u kampu Volak GDCK Solin sudjelovalo je 18 djelatnika i volontera gradskih društava Crvenog križa iz različitih županija: Splitsko-dalmatinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske, Istarske i Zagrebačke.

Cilj treninga bio je usavršavanje djelatnika i volontera Crvenog križa u radu u otežanim uvjetima na terenu, pripremom i obradom hrane, dekonzerviranjem kuhinje, radom na siguran način, normativima, higijenskim minimumom i ostalim nužnim elementima za kvalitetno djelovanje u humanitarnim intervencijama.

Mentorski tim su činili iskusni djelatnici i volonteri iz Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije, a podršku su im pružili i ravnatelji nekoliko gradskih društava Crvenog križa.

Tijekom treninga naši djelatnici, ujedno i članovi interventnog tima GDCK Zagreb, kroz praktičan rad i razmjenu iskustava stekli su vrijedna znanja i vještine koje će im biti od koristi u daljnjem radu i djelovanju.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i organizatorima vježbe te se nadamo da ćemo se uskoro ponovno susresti na sličnim edukacijama.

Ova vježba još jednom je potvrdila važnost edukacije i usavršavanja djelatnika i volontera Crvenog križa u radu u terenskim uvjetima te njihovu spremnost da u svakom trenutku pruže pomoć onima kojima je to potrebno.

Skip to content