Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb poduzelo je brojne aktivnosti u sprječavanju širenja COVID-19 virusa i nakon potresa u Gradu Zagrebu

13.03.2020. – 30.04.2020.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb kao operativna snaga civilne zaštite  poduzelo je sve preventivne i druge mjere u borbi protiv širenja koronavirusa (COVID-19) te je sudjelovalo u svim aktivnostima na otklanjanju štetnih posljedica uzrokovanih potresom u Zagrebu.

Naše aktivnosti u brojevima:

Volonterskih sati

Volontera

U svim aktivnostima sudjelovalo je 1034 volontera (Interventni tim, Klub mladih, Spasilački klub, volonteri BBB „Plavo srce“) i odrađeno je 132.790 volonterskih sati.

Dobrosusjedska pomoć

Zahtjeva

Pomoć se pružala nemoćnim i kronično bolesnim osobama koje su u najvećem riziku zbog pojave koronavirusa (Covid 19),  kroz kupnju namirnica i nabavku lijekova.

Kroz suradnju Crvenog križa Zagreb i navijačke skupine Bad Blue Boys sudjelovalo je 320 volontera, pomoć je pružena za 986 korisnika te je odrađeno 1.637 volonterskih sati.

Pružanje pomoći: na dežurni telefon Gradskog društva Crvenog križa Zagreb za pomoć se obratilo 322 osoba koje su zatražile podršku i savjet kako bi što lakše prevladali kriznu situaciju, samoizolaciju ili strah od potresa.

Psihosocijalna podrška

Osobe

Humanitarna akcija „Plavo srce“

HRK

Nakon razornog potresa u  Gradu Zagrebu, a sve u vrijeme pojave Covida – 19 u Republici Hrvatskoj, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji s navijačkom skupinom Bad Blue Boys pokrenulo je humanitarnu akciju „Plavo srce“. 

Cilj provedbe humanitarne akcije je prikupljanje financijskih sredstava, u svrhu sprječavanja širenja epidemije na području Grada Zagreba, izazvane virusom Covid-19: nabavke zaštitne i radne opreme djelatnicima i volonterima GDCK Zagreb te nabavku potrebnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Od pojave koronavirusa u Republici Hrvatskoj i ubrzo nakon toga potresa u Zagrebu,  društvo Crveni križ Zagreb zaprimilo je više od 101 tonu donacija u vrijednosti iznad 870.000,00 kn.

Donacije su sadržavale osobne higijenske potrepštine, deterdžente, trajne prehrambene artikle, vodu, sokove, deke, odjeću koju je donirao 21 donator.

Humanitarna pomoć / zaprimanje i podjela donacija

HRK

PUČKA KUHINJA – Novi Zagreb

Obroka dnevno

Sa svrhom sprječavanja širenja COVID-19 virusa i socijalnog distanciranja Crveni križ Zagreb u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ustanovom „Dobri dom“ preuzeo je podjelu obroka pučke kuhinje Grada Zagreba za korisnike iz gradskih četvrti Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok i Brezovica.

Pomoć u kući za starije i nemoćne građane

Korisnika dnevno

Prihvatilište za beskućnike

Korisnika dnevno

Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim oštećenjima

Korisnika dnevno

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Doze krvi

Zaposlenici Crvenog križa

Djelatnika

Aktivnosti nakon potresa u Zagrebu 22.03.2020.

Saniranih krovova

Paleta crijepova

… i još puno toga!

HVALA!