Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada „Zajednički put“ organizirali su povodom Međunarodnog dana starijih osoba, XVI. Gerontološki tulum na kojem je, kao i svake godine, sudjelovalo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Gerontološki tulum održan je, 1. listopada u Parku Josipa Jurja Strossmayera gdje se odvijao bogati kulturno-zabavni i rekreativni program, a na mnogobrojnim štandovima bile su prezentirane programske aktivnosti organizacija civilnog društva, gerontoloških centara Grada Zagreba, Domova za starije osobe, zdravstvenih ustanova i dr.

Uz sudjelovanje predstavnika Gradskih ureda Grada Zagreba, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, brojne goste i uzvanike, manifestaciju je, kao i svake godine, posjetio veliki broj građana Grada Zagreba.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb predstavilo je svoj rad i aktivnosti na svojem štandu putem promidžbenih materijala, a liječnica Crvenog križa Zagreb i volonteri Kluba mladih, omogućili su starijim sugrađanima da provjere zdravstveno stanje kroz mjerenje razine kisika u krvi, mjerenje razine šećera u krvi i mjerenje tlaka. Tijekom trajanja manifestacije 66 starijih sugrađana izmjerilo je razinu šećera u krvi i tlak, a 28 osoba prekontroliralo je razinu kisika u krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb predstavilo je svoj rad i na centralnoj pozornici gdje je uz mnogobrojne izvođače nastupila rekreativna grupa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koju čine starije osobe, korisnici Projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ koji se provodi u prostoru Crvenog križa Zagreb u Sigetu.

Rekreativna grupa naših umirovljenika predstavila se sinkroniziranom koreografijom na pjesmu „Ja sam za ples“, Novih fosila. Za nastup su dobili veliki aplauz jer su koreografiju izveli bez pogreške čime su pokazali da se isplatio sav trud koji su s voditeljem uložili da bi nastup bio što bolji.

Mogućnost provjere zdravstvenog stanja i mnogobrojni promidžbeni materijali privukli su na naš štand veliki broj osoba, a obzirom da je cjelokupna manifestacija bila odlično organizirana svatko je mogao pronaći nešto za sebe i provesti ugodno vrijeme u druženju sa mnogobrojnim izlagačima i sugrađanima.