U Etnografskom muzeju održana je prva od četiri radionice za osobe s intelektualnim teškoćama, korisnike usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Deset osoba s intelektualnim teškoćama iz Dubrave sudjelovalo je u petak, 19. travnja, u prvoj od četiri kreativne radionice koje je za njih organizirao Etnografski muzej Grada Zagreba.

Pod vodstvom kustosice, korisnici su najprije obišli dio muzejskog postava na kojem su se upoznali s narodnim nošnjama iz različitih krajeva Hrvatske. Svi korisnici dobili su uzorke s različitim motivima vezenima na tkaninama. Inspirirani njima, nacrtali su svoju interpretaciju motiva na platnenim vrećicama. Izlazak u grad, obilazak muzeja i kreativna radionica bili su prava uživancija, istaknuli su korisnici.

Do kraja svibnja na istim radionicama sudjelovat će i naši korisnici s intelektualnim teškoćama s područja Črnomerca, Susedgrada i Novog Zagreba. Drago nam je da sve više javnih ustanova otvara svoja vrata i sugrađanima s invaliditetom uz organizaciju različitih aktivnosti u koje se mogu aktivno uključiti. Život u zajednici i aktivnosti u zajednici najbolji su put za oživotvorenje ideje inkluzije.