Crveni križ Zagreb uspostavio je novu suradnju s Pravnim fakultetom – Studijskim centrom socijalnog rada.

Ove godine Studijski centar socijalnog rada uveo je na smjeru Socijalne politike po prvi puta stručnu praksu za studente pete godine te smo uspostavili novu suradnju na provedbi stručne prakse omogućivši tako studentima da kroz terensku praksu u našoj organizaciji steknu nova znanja i iskustva koja su im potrebna za daljnji profesionalni rast i razvoj.

Terenska praksa obavljena je u sklopu provedbe Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za  osobe s intelektualnim teškoćama.

Studentica pete godine Jelena Kukolj upoznala se s radom Crvenog križa Zagreb sudjelujući u raznim aktivnostima s našim korisnicima tijekom deseterodnevne stručne prakse. „Osjećala sam se jako ugodno u vašem društvu i ovo je za ponoviti! Ekipa je sjajna. Veliko hvala svima jer ste se zaista puno potrudili i uljepšali mi praksu i ono najvažnije, obogatili moje znanje vrijednim praktičnim znanjima i novim iskustvima“, istaknula je nakon završetka prakse.

Zadovoljstvo nam je što je za svoje stručno iskustvo odabrala upravo našu organizaciju te vjerujemo da smo ovom prvom uspješno provedenom praksom otvorili vrata novim generacijama studenata te daljnjoj suradnji sa Studijskim centrom socijalnog rada.