Veselu subotu, punu pjesme, plesa, priča i boja proveli su danas zagrebački klinci u Avenue Mallu gdje su im volonteri Kluba mladih Crvenog križa Zagreb pripremili brojne aktivnosti.

Djeca su se na najzabavniji mogući način uključila u edukativnu radionicu na temu klimatskih promjena „Pjevaj, pleši, recikliraj, prirodu darivaj!“. Na najzabavniji način mališani

U sklopu radionice autorica slikovnice „Žabac i izgubljeni dom“ Ljerka Pukec čitala je djeci priču o žabama koje su zamalo ostali bez svog doma jer im je zbog klimatskih promjena presušila močvara. Djeca su se kroz priču imala prilike upoznati s novim pojmovima poput klimatskih promjena, recikliranja ili volontiranja, ali i naučiti što sve oni već od najmlađe dobi mogu učiniti kako bi očuvali prirodu i okoliš.

Volonterke Crvenog križa Zagreb naučile su mališane koreografiju uz prigodnu pjesmicu „Pjevaj pleši volontiraj“. Neki su više bili raspoloženi za rješavanje radnih zadataka i bojanje bojanki. Razne životinje i planet Zemlja začas su poprimili najšarenije boje kakve samo bogata dječja mašta može zamisliti.

Najveću radost i uzbuđenje izazvala je vjeverica Mira, maskota Crvenog križa koja je zabavljala djecu i slikala se s njima. Za uspješno sudjelovanje na radionici, svaki sudionik dobio je diplomu malog čuvara planeta Zemlje.

Ovo je tek prva od dogovorenih suradnji između Crvenog križa Zagreb, shopping centra Avenue Mall i Hrvatskog Crvenog križa. Brojne radionice bit će održane i tijekom narednih mjeseci, a mi ćemo svakako obavještavati o tome.