Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava potpisao je u ugovor u vrijednosti 270 tisuća eura za projekt “Zaželi pomoć za ravnopravniji i kvalitetniji život“.

Jedan je ovo od ukupno 38 projekata u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za koje je ugovore, u utorak 30. siječnja 2023. godine, uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u hotelu International. Ukupna vrijednost projekata nadilazi 37 milijuna eura.

Provedbom ovih projekata omogućit će se zapošljavanje više od 770 osoba koji će pružati uslugu potpore i podrške za više od pet tisuća starijih i nemoćnih osoba. Do sada su zaposlene bile žene, a od ove godine, zapošljavat će se i muškarci.

„Važna nam je sigurnost trogodišnjeg ugovora i zbog socijalne komponente i zbog činjenice da primatelji usluga koji su u velikoj potrebi, ove usluge neće primati samo šest mjeseci nego u razdoblju od tri godine“, istaknuo je ministar. Dodao je kako je Vlada Republike Hrvatske zbog povećanog interesa, u siječnju ove godine intervenirala i osigurala dodatnih 110 milijuna eura za provedbu projekata, što čini ukupan iznos od 495 milijuna eura osiguranih za provedbu novog Poziva „Zaželi“.

„Zaželi“ je jedan od najboljih projekata Vlade Republike Hrvatske za socijalnu politiku. Hvala vam što ste se prijavili, a još više za sve ono što ćete naredne tri godine pružati svojim zajednicama“, poručio je ministar.