Posljednjeg tjedna u prosincu održana je dvanaesta sjednica Skupštine i Odbora Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koju je predvodio predsjednik Hrvoje Pezo.

Na sjednici Skupštine predstavljeni su Plan i program rada te Financijski plan GDCK Zagreb za 2024. godinu. Na sjednici Odbora zamjenik ravnatelja Ivica Golubić predstavio je Pravilnik o radu, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta te Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave u GDCK Zagreb.

Ravnatelj GDCK Zagreb Petar Penava upoznao je članove Skupštine s Planom i programom rada za 2024. godinu. Naglasak u sljedećoj godini stavljen je, između ostalog, na obnovu znanja iz prve pomoći za građanstvo te na jačanje ljudskih potencijala, kao i na otvaranje novog centra za volontere. Od 2024. kreće novo programsko razdoblje vezano uz EU fondove te su u pripremi novi projekti s posebnim naglaskom na one koji donose sredstva za pripreme na krizna stanja, kojima smo zbog klimatskih promjena sve češće svjedoci.

U ime svih članova Skupštine, predsjednik Hrvoje Pezo zahvalio je rukovodstvu Crvenog križa Zagreb ma svoj energiji koju ulaže te na napretku koji se vidi iz godine u godinu. „Pred nama je zasigurno zahtjevno razdoblje. Naši izazovi, a s njima i naša odgovornost, bit će sve veći“, istaknuo je dodavši kako je potrebno dugoročno strateško promišljanje o planovima i predstojećim aktivnostima. Pritom je važna sinergija i dobra suradnja s Gradom Zagrebom, s kojim je partnerstvo i do sad bilo na vrlo visokom nivou.

U pružanju socijalnih usluga Crveni križ Zagreb je predvodnik, naglasila je Romana Galić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i članica Skupštine, dodavši kako su usluge koje izlaze iz GDCK Zagreb iznimno važne za najosjetljivije skupine građana glavnog grada te je zaključila kako Grad Zagreb u ovom specifičnom području rada nema boljeg i snažnijeg partnera.