Donacijom prehrambenih proizvoda svoj doprinos Banci hrane Crvenog križa Zagreb osigurala je Podravka d.d. želeći time pružiti podršku i uljepšati blagdane osobama kojima je to najpotrebnije.

Zaposlenici Podravke i djelatnici Crvenog križa Zagreb zajedno su pripremili 300 paketa koje su, nakon pakiranja, odmah počeli dijelili korisnicima Banke hrane.

Putem video poruke svima se obratio Luka Modrić, novi ambasador Lino Lade rekavši kako mu je uvijek zadovoljstvo pomagati onima koji su se našli u teškim životnim okolnostima i kojima je potrebna pomoć.

„Puno građana živi na rubu siromaštva i oni zaista trebaju našu podršku. Donacijom prehrambenih namirnica našoj Banci hrane pomažete pojedincima i obiteljima slabijeg imovinskog stanja i činite dobro djelo. Zahvaljujemo Podravki i Luki Modriću što su prepoznali naš rad i odlučili donirati što će, vjerujemo, potaknuti i druge da nas podrže. Ovim bogatim paketima Podravkinih proizvoda našim korisnicima zajedno smo uljepšali blagdane i kraj godine“, rekao je Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Direktorica Poslovnog programa Kremni namazi i slastice, Petra Kralj pomagala je u slaganju paketa: „Svjesni smo da, nažalost, postoji mnogo onih koji si ne mogu priuštiti ni sve ono što im je potrebno, a kamoli nešto više od toga i neka posebna zadovoljstva i užitke za blagdane. Zato nam je drago da svojim proizvodima i tim našim sugrađanima možemo uljepšati blagdane. Briga za zajednicu jedna je od ključnih stavki našeg poslovanja, a Crveni križ Zagreb sa svojom Bankom hrane podržava sve ono za što se i mi zalažemo. Bilo nam je zadovoljstvo pomagati danas zaposlenicima zagrebačkog Crvenog križa, a zahvalnost i radost korisnika kojima smo pomogli svima nama je najljepši ovogodišnji poklon“.

Banka hrane otvorena je u listopadu ove godine s ciljem osiguravanja kontinuirane potpore u hrani socijalno ugroženim građanima.