Za korisnike Poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške nastavlja se vrlo uzbudljiv umjetnički tjedan. Nakon jučerašnje uspješne premijere glazbeno-scenskog kolaža u kazalištu „Vidra“ pod naslovom „Upalimo zvijezde“, korisnici su danas svoje umijeće pokazali i na obilježavanju 77. rođendana URIHO-a  u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu.

Govore u čast obilježavanja 77. rođendana URIHO-a održali su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, pomoćnica ravnateljice URIHO-a Sonja Kovač te predstavnici Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a pojedincima i tvrtkama dodijeljena je  povelja „Ivančica“, priznanje URIHO-a za izuzetan doprinos u aktivnostima na provođenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Redatelj predstave „Upalimo zvijezde“ Mario Kovač predstavio je Program poludnevnog programa za osobe s intelektualnim teškoćama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, kao i dosadašnji umjetnički angažman korisnika. U proteklih godinu dana ostvarena su tri reprezentativna glazbeno-scenska nastupa osoba s intelektualnim teškoćama i renomiranih hrvatskih umjetnika, dva puta u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski pod nazivima „Od Solferina do zvijezda“ i „Zemlja mojih snova“ te jučer u kazalištu Vidra pod nazivom „Upalimo zvijezde“.

Nakon upoznavanja publike s dosadašnjim umjetničkim uspjesima, korisnici su izveli dio glazbeno-scenskog kolaža “Upalimo zvijezde” te tako pokazali rezultate svog višemjesečnog rada. Dramaturški materijal korisnici su osmislili sami kroz stručno vođeni rad redatelja Marija Kovača, plesnog pedagoga Branka Bankovića, likovne umjetnice Ive Lipovac te glazbene umjetnice Davorke Horvat.

Nastup na Zagrebačkom velesajmu protekao je u Božićnom duhu, uz puno smijeha i veselja te je omogućio našim korisnicima neposredno iskustvo kreativnog izražavanja te stvaranje uspomena koje će trajati zauvijek. Tim umjetnika, djelatnika Crvenog križa i korisnika ponosan je što je njihov rad prepoznat i što su pozvani podržati srodnu organizaciju i zajedničke ciljeve.