Na poziv Hrvatskog Crvenog križa tim GDCK Zagreb za spašavanje života na vodi u otežanim uvjetima koji su činili jedan djelatnik i jedan volonter sudjelovao je na međunarodnoj vježbi pripreme za krizne situacije koju je organizirao Crveni križ Sjeverne Makedonije  u Skoplju od 16. do 18. listopada 2023. godine.

Tijekom prvih dva dana susreta održano je niz vježbi spašavanja na vodi, a u srijedu, 18. listopada održana je završna simulacija u sklopu vježbe nazvana „Humanitarni odgovor 2023“ u kojoj su, uz pripadnike operativnih snaga Republike Sjeverne Makedonije koje djeluju u slučaju kriznih situacija, sudjelovali i pripadnici ekipa za djelovanje u kriznim situacijama iz nacionalnih društava Crvenog križa: Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Srbije.

Tim iz Hrvatske bio je zadužen za organizaciju spašavanja na vodi, te su demonstrirali spašavanje i transport osoba iz vode uz pomoć specijaliziranog plovila “Rescue Runner” za traganje i spašavanje na rijeci Vardar.

Također, delegacija Hrvatskog Crvenog križa na čelu s izvršnim predsjednikom g. Robertom Marktom primljena je u Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji, gdje ih je primila uvažena veleposlanica gđe Nives Tiganj.