U dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu u srijedu, 20. rujna okupilo se više od 150 stručnjaka iz područja socijalne skrbi na okruglom stolu pod nazivom „Ljubiti djelima – 90 godina rada, učenja, mijenjanja i zajedništva“ kojega je organizirao Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom obilježavanja 90. obljetnice osnutka i djelovanja.

Na događanju je kao panelist u raspravi sudjelovao i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava, ističući iskustva društva u radu sa socijalno ugroženim građanima Grada Zagreba, beskućnicima te djelovanju u kriznim stanjima.

Ravnatelj je istaknuo odnos s Caritasom zagrebačke nadbiskupije pokaznim primjerom dobre suradnje društva Crvenog križa i Caritasa koji zajedno i solidarno rade za dobrobit građana.

Zahvaljujući predavačima, panelistima i okupljenima ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar pozvala je sudionike na nastavak suradnje i zajedništva, kojega nedostaje na svim razinama društva. Istaknula je kako pomažuće organizacije nisu konkurencija jedna drugoj već kako jedino suradnjom i zajedništvom mogu Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život.

Uz ravnatelja, na okruglom stolu sudjelovale su i djelatnice Prihvatilišta za beskućnike Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.