Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava i dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Sanja Sever Mališ potpisali su u srijedu, 3. svibnja, sporazum o suradnji s ciljem jačanja suradnje između nevladinih udruga i visokoškolskih ustanova u gradu Zagrebu.

Suradnja će omogućiti međusobnu razmjenu iskustava i znanja te pružiti priliku djelatnicima i studentima Fakulteta da se upoznaju s radom Crvenog križa, ali i da sudjeluju u programima, edukacijama i volonterskim aktivnostima.

Crveni križ Zagreb temeljem potpisanog sporazuma dobiva pristup stručnim znanjima i resursima Ekonomskog fakulteta što doprinosi unaprjeđenju programa i usluga usmjerenih korisnicima i povećava učinkovitost organizacije.

Ova platforma ujedno je temelj za buduću suradnju na projektima financiranim sredstvima Europske unije, kao i na zajedničkoj organizaciji humanitarnih akcija i foundraisinga (prikupljanja sredstava) u dobrotvorne svrhe s ciljem jačanja svijesti studenata o problemima zajednice te društvenoj odgovornosti i poslovanju u Republici Hrvatskoj, ali i razvijanja vještina poput timskog rada u rješavanju stvarnih problema u društvu.

Ovakvi sporazumi o suradnji između nevladine organizacije i visokoobrazovne ustanove imaju i društveni utjecaj jer zajednica postaje svjesnija izazova s kojima se organizacije suočavaju i potrebama koje imaju.