GDCK Zagreb ove godine uključio se u obilježavanje Svjetskog dana dobrih djela. Naši volonteri i djelatnici uključili su se u aktivnost prikupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Humanitarna akcija provodi se na području cijele Hrvatske, s ciljem da se na ekološki prihvatljiv način prikupe plastični čepovi, čijom se prodajom pribavlja novac koji se koristiti u za liječenje, omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježava se svake godine 16. travnja na globalnoj razini. Ideja je jednostavna: inspirirati ljude da učine nešto dobro za druge, bez obzira koliko malo ili veliko djelo to bilo. Cilj je promovirati kulturu ljubaznosti i vraćanja zajednici, što može imati značajan utjecaj na pojedince i zajednice.

Sudjelovanjem u Danu dobrih djela ljudi mogu učiniti razliku u svojim zajednicama i pomoći onima kojima je potrebno. Bez obzira radi li se o volontiranju na lokalnoj razini ili doniranju krvi, svako dobro djelo pozitivno utječe na nečiji život, promiče ljubaznost i stvara bolji svijet.