Pozivamo sve građane da se u subotu, 25. ožujka 2023. godine, u vremenu od 10 do 13 sati, pridruže 27. Danu narcisa na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.

Javnozdravstvenu akciju „Dan narcisa“ organiziraju Hrvatska liga protiv raka, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb uz podršku partnera.

Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena – raka dojke te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.

U sklopu 27. Dana narcisa na Trgu bana Josipa Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će obaviti mamografiju već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled. Naručiti se mogu na broj telefona 01/4696 309 u petak 24. ožujka od 9 do 12 sati.

Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.