U sklopu 305 tisuća eura vrijednog projekta „STEM – škola u prirodi“ koji Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi kako bi  unaprijedilo svoje kapacitete za provedbu programa u području popularizacije STEM-a te povećalo broj aktivnosti kojima se populariziraju ove discipline kroz edukacijske sadržaje, u ponedjeljak, 13. ožujka, započeli smo s održavanjem radionica za opću populaciju u našem područnom centru u Sigetu.

Kroz ovu projektnu aktivnost uključujemo stotinu krajnjih korisnika opće populacije u trećoj životnoj dobi. Znanstveni stručnjak u području STEM-a, inženjer kemije i fizike Goran Gatalica, tijekom čitavog tjedna održavat će zanimljiva predavanja posvećena upoznavanju s osnovnim zakonima i postavkama prirodoslovlja, posebice kemije, koje našu najmudriju populaciju podsjećaju na učenja iz školskih klupi.

Razumijevanje prirodnih znanosti i tehnologije ključni je čimbenik pripremljenosti svih generacija za život u modernom društvu u kojem prirodne znanosti i tehnologija imaju sve važniju ulogu, a njihovo razumijevanje značajno doprinosi privatnom, društvenom i kulturnom životu svakog pojedinca.

Radionice se nastavljaju i tijekom sljedećeg tjedna, s fokusom na prilagodbu života u post-pandemijskim uvjetima s obzirom na prisutnost SARS-CoV-2 virusa.

Projekt „STEM – škola u prirodi“ financiran iz Europskog socijalnog fonda provodi se u partnerstvu s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije.