Završna konferencija projekta „Ponovno aktivni“ koji je imao za cilj povećati socijalnu uključenost i zapošljivost korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu s područja Grada Zagreba, kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu, održana je u četvrtak, 16. veljače 2023. godine, u Zagrebačkom inovacijskom centru.

U dvogodišnjem projektu koji je Grad Zagreb provodio u partnerstvu s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Udrugom za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „Zamisli“, sudjelovalo je 80 osoba od kojih je 5 posto po završetku projekta pronašlo posao.

Sa sudionicima projekta, radno sposobnim i djelomično radno sposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Zagreba, radilo se na razvijanju njihovih radnih navika i vještina, jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina kroz uključivanje u psihosocijalnu potporu, socijalno mentorstvo, programe neformalnih oblika učenja, ali i na konkretnim pripremama za tržište rada kroz informatičko osposobljavanje, financijsko opismenjivanje te radno osposobljavanje i prekvalifikacije.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.684.260,50 kuna (356.262,59 eura).