Zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od danas osigurao izvanredni smještaj za beskućnike (uz suhi obrok i topli napitak), u Ulici Grada Vukovara 235.

Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se  mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta.

Dežurstvo je organizirano od 19 navečer do 7 sati ujutro.
 
Privremeni smještaj beskućnika osigurao je Grad Zagreb u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta.

U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus.

Foto: Ilustracija