Drugo sportsko natjecanje u okviru EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ održano je jučer, 30.11.2022. u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Filipovića“.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb navedeni EU Projekt provodi u suradnji s Malim domom – Zagreb, dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži, a cilj Projekta je razvijanje socijalnih usluga i programa kojima se postiže bolja uključenost djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u život zajednice.

Natjecatelje (osobe s invaliditetom, umirovljenike i osnovnoškolace) su uz učenike Osnovne škole „Ivana Filipovića“, s tribina bodrili mnogobrojni navijači i uzvanici: izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Marinka Bakula Anđelić, ravnateljica o.š. „I. Filipovića“ Mirjam Vinković Rangel s profesorima svoje škole, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava s djelatnicima Crvenog križa, ravnateljica Malog doma – Zagreb Tatjana Petrović Sladetić, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Maksimir Jasna Cesarec sa suradnicama, predstavnice Centra za socijalnu skrb Zagreb, predstavnici Doma za starije osobe Maksimir, predstavnici Caritasa, članovi Sindikata umirovljeniva Pešćenica i dr.

Uz pozdravne govore uzvanika koji su redom podržali ovakvu vrstu aktivnosti i suradnje između lokalne zajednice i pružatelja usluga za osobe s invaliditetom u cilju razvoja integracije i socijalne kohezije, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Petar Penava, upoznao je prisutne s aktivnostima Projekta i pozvao sve da na vrijeme rezerviraju besplatne ulaznice za predstavu „Moj idealni svijet“ koja će se u okviru istog Projekta održati 25. siječnja 2023. godine u KD „V. Lisinski“, obzirom da, kako je rekao „iz dosadašnjih iskustava znamo da karte za naše predstave nestaju jednakom brzinom kao i za popularnog Orašara“.

Cijelo događanje, sa pozitivnom energijom, šarmom i sveprisutnim osmijehom, vodila je popularna voditeljica HTV-a Zlata Muck Sušec, za suđenje su se pobrinula 4 suca koji su pazili da sve bude regularno uz obavezni fair play, a kineziolog Dražen Viljušić predstavio je sve 3 igre – Polo, Karling i Kuglanje u kojima je 50 natjecatelja odmjerilo snage.

Obzirom da su se natjecatelji mjesecima pripremali za natjecanje te da su bili u vrhunskoj formi, liječnice Crvenog križa Zagreb dr. Lovorka Kodrin Lukačin i Zora Martić Žigmunić, mogle su mirno uživati u natjecanju i navijati bez intervencija.

Nakon završenog natjecanja uz bučnu podršku s tribina svim natjecateljima podijeljene su medalje, a druženje natjecatelja, uzvanika i navijača nastavljeno je uz prigodni domjenak u ugodnoj i veseloj atmosferi.