Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, u suradnji s Gradom Zagrebom, uputilo je jutros prema Ukrajini gotovo tonu humanitarne pomoći u vidu osnovnih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za najmlađe.

Ova donacija odgovor je na zamolbu koju su predstavnici ukrajinskog izaslanstva uputili gradonačelniku Tomaševiću tijekom boravka na Summitu Krimske platforme u Gradu Zagrebu. Humanitarna pomoć putuje prema Ukrajini autobusom, zajedno s ukrajinskim izaslanstvom.

Donacija je namijenjena humanitarnoj udruzi „Slava Ukrajini“ koja se bavi koordinacijom i distribucijom međunarodne humanitarne pomoći za lokalne potrebe, a njihova potpora osobito je usmjerena prema ukrajinskim sirotištima.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u suradnji s Gradom, od samih početaka ratnih zbivanja šalje humanitarnu pomoć u ovu ratom zahvaćenu zemlju, a pomoć pruža i svim raseljenim osobama s područja Ukrajine koje borave u našem glavnom gradu.

Vjerujemo da će donacije brzo stići i koristiti ljudima, a posebice djeci koja se nalaze u potrebi, u središtu ratnih zbivanja.