Velika petodnevna Međunarodna terenska vježba timova za odgovor na krizne situacije održana je na jezeru Šoderica u blizini Koprivnice u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a uz podršku mreže Susjedi pomažu prvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb sudjelovalo je u vježbi s jedanaest članova i to s četiri spasioca za spašavanje u otežanim uvjetima, pet djelatnika kao sudionicima vježbe, jednim volonterom te jednim djelatnikom u organizaciji vježbe, zajedno s gotovo 500 pripadnika interventnih timova Crvenog križa iz cijele Hrvatske te Turske, Poljske, Slovenije, Bugarske, Španjolske, Italije i Albanije.

Tema vježbe je bila poplava koja se već događala na području Koprivničko-križevačke županije gdje su timovi uvježbavali način odgovora na ovu prirodnu ugrozu. Vježba se održavala na dvije lokacije, uz već spomenuto jezero Šoderica, u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa bio je smješten Krizni stožer čiji je zadatak bio upravljanje kriznom situacijom, donošenje odluka i koordinacija s ostalim žurnim službama.

Kroz završnu evaluaciju zaključeno je da je vježba uspješno odrađena, uspješno je testirana spremnost ljudstva kao i funkcionalnost opreme za djelovanje u kriznim situacijama.