Svečana dodjela ugovora organizacijama civilnog društva u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice koji se provodi kroz Europski socijalni fond održana je danas u hotelu Sheraton u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ravnatelj Petar Penava preuzeo je u ime Gradskog društva Crvenog križa Zagreb jedan od ukupno 27 dodijeljenih ugovora ukupne vrijednosti 11.478.878,18 kuna za projekt pod nazivom Zajedno – razvoj vođen zajednicom kojem je cilj osigurati razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno-ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Prilika je ovo za jačanje sustava volonterstva i kapaciteta za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

“Svi smo imali prilike svjedočiti u ovim vremenima krize koliko su organizacije civilnog društva uistinu angažirane i agilne te na koliko brz i učinkovit način mogu pristupiti korisnicima na terenu. Jako smo ponosni zbog ovog poziva i nadam se da ćete se s ovim sredstvima kapacitirati za aktivnosti koje ćete dalje provoditi. Krizne situacije kao što vidimo traju, ali nije važno djelovati samo u kriznim situacijama, već je važno održati kontinuitet i u vrijeme prije i u vrijeme poslije krize”, istaknula je ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske Helena Beus, dodavši kako vjeruje da će ovi projekti doprinijeti razvoju lokalne zajednice, umrežavanju, inovacijama i rješavanju problema na lokalnim razinama.

Zamjenik ravnateljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan istaknuo je kako ovakve organizacije guraju Hrvatsku naprijed i trude se da cijeli sustav i društvo budu što bolji. „Ovim putem želim vam poslati poruku da će nadam da će sredstava koja ste dobili zaista ojačati vaš rad i kapacitete i usavršiti kadrove, uz što manje poteškoća i korekcija“, poručio je ohrabrivši prisutne predstavnike udruga da koriste Ured za podršku Nacionalne zaklade koji će biti na raspolaganju za sve savjete i pomoć.