Djeca grada Zagreba danas su u prostoru Sportskog parka Mladost imala prilike naučiti Kodeks sigurnosti na vodi kroz predavanje koje su im održali članovi Spasilačkog kluba Gradskog društva Crvenog križa Zagreb „Henry Dunant“.

Uz učenje pravila sigurnog ponašanja prije i tijekom kupanja u moru, jezerima i bazenima, školarci su imali prilike vidjeti i isprobati spasilačku opremu, ali i naučiti kako i od koga zatražiti prvu pomoć u slučaju opasnosti ili ozljeda. Na opću radost, najpozorniji mali sudionici imali su prilike osvojiti i nagrade odgovarajući na pitanja na koja su odgovore mogli naučiti slušajući pozorno predavanje.

Predavanja su ovo koja ove godine na tjednoj razini održavamo u sklopu već tradicionalnog programa „Dječji ljetni kamp“ koji se ove godine održava u razdoblju od 27. lipnja do 29. srpnja u organizaciji ustanove za Upravljanje sportskim objektima. Riječ je o programu koji je osmišljen kao dnevni boravak djece na terenima Sportskog parka Mladost koji uključuje bavljenje različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima, pohađanje brojnih edukativnih radionica te je namijenjen školarcima u dobi od 7 do 12 godina.

Pored sportskih aktivnosti iz različitih vrsta sportova koje vode diplomirani kineziolozi, djeca se u brojnim radionicama mogu upoznati s vrijednostima olimpizma, a osim od pripadnika Crvenog križa, imaju mogućnosti naučiti ponešto i od vatrogasaca, policije te hitne pomoći te sudjelovati u likovnoj radionici i potrazi za blagom.

Ideja organiziranja ovakvog kampa je pružanje mogućnosti zagrebačkim osnovnoškolcima, koji nakon završetka školske godine ostaju u Zagrebu, da kvalitetno i sadržajno provedu ljetne praznike. Sudeći o današnjem danu, ljeto u Zagrebu zagrebačkim mališanima bit će svakako zanimljivo, korisno i zabavno.