Kamp „Junior spasioc“ u organizaciji Društva Crvenog križa Primorsko goranske županije proteklih nekoliko godina odvija se u Domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb „Villa Rustica“ u Novom Vinodolskom. Tijekom školske godine Crveni križ Primorsko goranske županije već tradicionalno provodi program tečajeva “Junior spasioc”, a u školskoj 2021./2022. ovom važnom projektu pridružila su se još neka županijska i gradska društva Crvenog križa diljem Hrvatske.

„Junior spasioc“ dio je programa za učenike viših razreda osnovnih škola u sklopu programa “Sigurnost na vodi” Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa. Najbolji polaznici programa ove su godine došli  iz Rijeke, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Topuskog, Zadra, Vodica i Šibenika. Na kampu u trajanju od pet dana, osim ponavljanja stečenog znanja, djeca usvajaju nova znanja na radionicama i predavanjima zdravstvenog, socijalnog i ekološkog karaktera. Slobodno vrijeme polaznici kampa provode u organiziranim sportskim aktivnostima te zabavu, puno glazbe i plesa.

Svake godine na kampovima naši Juniori druže se s djecom koja su na ljetovanju u Domu Crvenog križa a ove godine s nama su prostor, vrijeme i zabavu dijelila djeca iz Daruvara, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb te djeca iz Ukrajine.