Hrvatska je i ovoga ljeta pokazala veliko srce. Nakon agresije na Ukrajinu i velikog izbjegličkog vala u cijelu Europu, dio obitelji iz Ukrajine smjestio se u Osječko-baranjskoj županiji. U organizaciji Udruge „Hrvatska pomaže“ u Domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom na ljetovanje je stiglo 41 dijete.

Djeca su svakodnevno uživala u moru, suncu, zabavi i raznolikom sadržaju kojeg su pripremili djelatnici i volonteri GDCK Zagreb kako bi im ljetovanje u Novom Vinodolskom ostalo u lijepom sjećanju.

Na inicijativu gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislava Cvitkovića koji je posjetio djecu u Domu Crvenog križa, djeca su grad upoznala panoramskom vožnjom brodom s morske strane, a kulturno povijesno središte, kao i muzej Grada Novog Vinodolskog, predstavili su im djelatnici muzeja i mladi novinar Ante Peričić.

Posljednjeg dana boravka u Novom Vinodolskom s djecom se družila saborska zastupnica i  voditeljica Hrvatsko-ukrajinske međuparlamentarne skupine prijateljstva Zdravka Bušić.

Posebni gosti koji su i velikima i malima izmamili osmjehe na lice su djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova i njihova nama posebno draga kolegica Branka – potražni pas za eksplozivna sredstva.