Izaslanstvo Gradskog društva Crvenog križa Zagreb na čelu s ravnateljem Petrom Penavom boravilo je u trodnevnom posjetu Bavarskom Crvenom križu (BRK) u gradu Hassfurtu kako bi uspostavilo suradnju te razmjenilo znanja i iskustva u programima i aktivnostima, osobito u području djelovanja u kriznim i izvanrednim situacijama i katastrofama.

Ravnatelja i suradnike ugostili su predstavnici BRK-a Hassberge, voditelji različitih odjela nadležnih za upravljanje kriznim i hitnim situacijama, na čelu s voditeljem Odjela za psihosocijalnu hitnu pomoć Svenom Skaberna.

Tijekom posjeta hrvatsko izaslanstvo imalo je prilike sudjelovati na manifestaciji „Otkucaj srca“ organiziranoj povodom 75. obljetnice mladih bavarskog Crvenog križa, na glavnom trgu u Hassfurutu.

Predstavnici GDCK Zagreb upoznali su se s organizacijom, zadaćama i djelovanjem BRK-a Hassberge u izvanrednim situacijama i iz prve ruke vidjeli kapacitete i opremu BRK-a Hassberge za djelovanje u izvanrednim situacijama – interventna vozila i opremu, službu spašavanja na vodi i druge postrojbe Crvenog križa.

U sklopu manifestacije održan je i kraći sastanak s potpredsjednikom BRK-a Andreasom Krahlom, upraviteljom okruga BRK Hassberge Dieterom Gregerom te drugim predstavnicima BRK-a Hassberge i okruga Hassberge.

Ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa pozvao je predstavnike BRK-a Hassberge u uzvratni posjet u Zagreb kako bi se dogovorila daljnja suradnja, posebno u području civilne zaštite, djelovanja u izvanrednim situacijama i katastrofama te rada s mladima i razvoja volonterstva.