U Domovima Crvenog križa na Sljemenu i u Novom Vinodolskom gotovo četrdeset godina provodi se program Škole u prirodi čime se Zagreb svrstava u sam vrh europskih gradova po ulaganju u ovakve oblike odgojno-obrazovnih program u osnovnoškolskom obrazovanju.

Kako bi program bio što uspješniji, a naši studenti bili pripremljeni za zadaće koje ih očekuju na redovnoj stručno-pedagoškoj praksi, svakog svibnja u našim domovima na Sljemenu i Novom Vinodolskom organiziramo seminar za studente četvrte godine Učiteljsko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U sljedećoj akademskoj godini oni će svoju petodnevnu praksu odraditi s učenicima 3. i 4. razreda zagrebačkih osnovnih škola.

Nakon cjelodnevne kružne izmjene po radionicama iz prirodoslovlja, meteorologije te socijalnih vještina i predavanja doktorice Ljerke Mišure o hitnim stanjima kod djece, naši su vrijedni studenti prošli i primjere glazbene animacije kako bi učenicima boravak učinili veselijim, ali i kako bi se oni dobro zabavili.

Seminar u Domu Crvenog križa na Sljemenu

Seminar za 69 studenata četvrte godine Učiteljskog fakulteta održan je vikend prije i u našem Domu na Sljemenu. Oni su imali priliku pohađati radionice o Crvenom križu, orijentaciji u prostoru, biljnom i životinjskom svijetu Medvednice, meteorološku radionicu te primjer večernjeg animacijskog programa te također proći edukaciju iz prve pomoći u hitnim situacijama. U sklopu svog boravka u našem sljemenskom Domu, budući učitelji posjetili su i Crkvu “Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata”, Činovničku livadu, TV toranj te rudnik Zrinski koji su za njih otvorili djelatnici JU Park prirode Medvednica.

U školskoj godini 2022./2023. započinjemo četrnaestu godinu suradnje s Učiteljskim fakultetom u Zagrebu, Petrinji i Čakovcu te zahvaljujemo na velikoj pomoći u realizaciji ovog važnog programa za zagrebačke učenike.