Pod sloganom “Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost”, danas je započela kampanja Hrvatska volontira koja će trajati do 14. svibnja.

Cilj je potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društvene aktivnosti i promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ovogodišnjom kampanjom želimo podsjetiti koliko nam je angažman mladih važan u suočavanju s društvenim prirodnim krizama te koliko naše zajedništvo ni solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Kampanja „Hrvatska volontira“ provodi se već 12. godinu za redom. Gradsko društvo crvenog križa Zagreb ove godine u kampanji ima šest aktivnosti:

Akcija uređenja okoliša IX. Gimnazije u Zagrebu zajedno s partnerima, u sklopu koje predstavljamo svoju aktivnost mjerenja tlaka i šećera u krvi.

  • Podjela odjeće za osobe koje su pristigle iz ratom zahvaćenog područja u Sigetu 18 a
  • Radionice za studente Hrvatskog katoličkog sveučilišta s ciljem prikazivanja aktivnosti koje provode mladih Crvenog križa Zagreb iz područja zdravstvenih te socijalno humanitarnih djelatnosti
  • Edukacije prve pomoći za polaznike Policijske akademije gdje će volonteri, članovi Kluba mladih Crvenog križa provoditi praktične vježbe na teme: postavljanje u bočni položaj, postupak oživljavanja, zaustavljanje krvarenja, postavljanje zavoja te imobilizacije udova
  • Organizacija sportskog natjecanja u sklopu EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ na kojem će se natjecati 50 natjecatelja u pet šarenih ekipa koje će predstavljati „zajednicu u malom“ – od djece, mladih, osoba s invaliditetom do umirovljenika. Pridružite nam se 12. svibnja, od 10 sati u sportskoj dvorani OŠ Ivana Filipovića.
  • „Daj pet za 5“ akcija u kojoj će volonteri GDCK Zagreb i zainteresirana javnost prikupljati PET povratnu ambalažu mjesec dana, od početka svibnja do kraja manifestacije Hrvatska volontira. S prikupljenim iznosom, kao i prošle godine, bit će kupljena oprema i potrepštine za Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa „Daj 7!“ i Klub mladih GDCK Zagreb pozivaju Vas na uključivanje do 24. svibnja! Za darivanje ambalaže posjetite nas na lokacijama u Gradu Zagrebu svakoga radnog dana od 8 do 15 sati: Črnomerec – Ilica 223; Dubrava – Grižanska 19; Novi Zagreb – Siget 18a; Susedgrad – Bolnička 96; Trešnjevka – Našićka 4.

Dragi volonteri, dobro je što ste tu! Hvala što ste tu!