Uzbuđeni usklici i dječji smijeh odjekivali su ispred Motela Plitvice gdje su korisnici Doma za starije osobe Sveta Ana raseljenoj djeci iz Ukrajine donirali bicikle i romobile.

Na inicijativu patera Ivana Radeljaka, koji je i sam korisnik Doma, mudrija generacija Zagrepčana koji žive u Domu tijekom korizmenog vremena krenula je prikupljati novčana sredstva s namjerom da raseljenim osobama iz Ukrajine smještenim u Motelu Plitvice uljepšaju njihov boravak u Zagrebu.

Ovoj lijepoj humanitarnoj akciji priključili su se i djelatnici Doma. Od prikupljenih sredstava kupljeni su dječji bicikli i romobili različitih veličina te slatkiši. Korisnici Doma u pratnji djelatnika donaciju su sami dostavili u Motel Plitvice.

„Nema ništa ljepšeg od dječjih osmjeha“, složili su se naši stariji građani, gledajući radosnu djecu kako su pohrlila u vožnju na šarenim biciklima i romobilima.

Danas se obilježava Europski dan međugeneracijske solidarnosti s ciljem poticanja suradnje, boljeg razumijevanja, iskrenog uvažavanja i i poštivanja te kvalitetnijeg suživota mladih i starijih generacija. Ništa nije tako zarazno kao dobar primjer, a naše su starije generacije svojim primjerom pokazale kako razumijevanjem, ljubavlju i brigom ovaj svijet mogu učiniti boljim i ljepšim mjestom za one na kojima on ostaje.