U pratnji najbližih suradnika te ravnatelja Crvenog križa Zagreb Petra Penave, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je danas 34 djece i žena iz Ukrajine smještenih u Gradu mladih kako bi s njima razgovarao i vidio kakvi su im uvjeti i što im je potrebno za normalan život te razveselio djecu darovima.

Od prvih dolazaka, Grad Zagreb radi na tome da olakša boravak raseljenim Ukrajincima u svim važnim segmentima – od zdravstvene zaštite, integracije u društvo kroz različite programe kulturnih centara poput učenja hrvatskog jezika, dječje vrtiće, škole, besplatan javni prijevoz, dok im Crveni križ pruža usluge Službe traženja, psihosocijalnu i humanitarnu pomoć.

„Zahvaljujem Crvenom križu, Civilnoj zaštiti i djelatnicima gradskih zdravstvenih ustanova, gradskih ureda za socijalnu zaštitu i mjesnu samoupravu, predstavnicima ukrajinske nacionalne manjine i svima koji ovdje radite i volontirate i omogućujete da boravak ovim ljudima u Zagrebu bude što lakši. Radite vrlo dobar posao“, rekao je gradonačelnik.