Sedma sjednica Skupštine i Odbora Gradskog društva Crvenog križa Zagreb održana je u utorak, 5. travnja 2022. godine.

Skupštinom je predsjedao Hrvoje Pezo, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Ravnatelj Petar Penava predstavio je Izvještaj o radu za 2021. godinu, kroz programe, aktivnosti i usluge prema odjelima. Uz redovne aktivnosti, 2021. godina ističe se po mnogobrojnim projektima financiranim iz fondova Europske unije usmjerenim prema različitim kategorijama ranjivih skupina i drugih korisnika, od osoba s invaliditetom i teško zapošljivih građana, do umirovljenika, djece i mladih.

Članovi Skupštine i Odbora ovom prigodom informirani su i o svim aktivnostima gradskog Crvenog križa vezanim uz zbrinjavanje i pomoć raseljenim osobama s područja Ukrajine koje su sigurnost od ratnih zbivanja u svojoj zemlji potražile na području Grada Zagreba, kao i o drugim aktualnim temama.

Potpredsjednici i članovi Skupštine pohvalili su rad rukovodstva Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u proteklom razdoblju, kao i odlične rezultate postignute usprkos činjenici da se radi o izvještajnom razdoblju na koje su uvelike utjecale posljedice potresa i Covid krize.