U suradnji s Gradom Zagrebom danas smo prema Gradu Varšavi uputili kamion s 250 tisuća kuna vrijednom humanitarnom pomoći namijenjenoj zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine.

Odazvavši se na apel glavnog poljskog grada u koordinaciji s Gradom Zagrebom, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb poslalo je prema susjednoj Poljskoj 33 palete deka, vreća za spavanje, prostirki, kutija prve pomoći, zaštitne medicinske opreme, dugotrajnih prehrambenih proizvodi i pitke vode.

Šleper humanitarne pomoći iz logističkog centra Crvenog križa Zagreb u Heinzelovoj ulici jutros su ispratili zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet te ravnatelj GDCK Zagreb Petar Penava.

Zamjenik gradonačelnika rekao je kako je Poljska primila više od milijun i pol, od dosad preko dva i pol milijuna ljudi raseljenih iz Ukrajine, te kako se Varšava obratila Zagrebu za pomoć u donaciji raznih potrepština. Zagreb se odazvao u akciji “Grad Gradu” kako bi im olakšao prihvat i zbrinjavanje izbjeglica.

„Pošiljku smo pripremili zahvaljujući donacijama fizičkih i pravnih osoba. Nastojali smo pokriti sva područja osnovnih potrepština kako bi zadovoljili potrebe za minimumom onoga što osoba treba imati, rekao je ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava, dodavši kako na ovaj simbolički način želimo pokazati kako stojimo uz naše prijatelje iz Poljske i sve naše prijatelje iz Ukrajine koji su slijedom nesretnih okolnosti raseljeni u susjedne zemlje, od čega je samo u Poljsku dosad ušlo milijun i šesto tisuća ljudi.

Pakete hrane, higijenskih potrepština te hrane i higijenskih potrepština za djecu građani mogu donositi u logistički centar Gradskog društva Crvenog križa u Heinzelovoj ulici 64-66. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/377 8236 te na mrežnim stranicama Crvenog križa Grada Zagreba.