Završila je druga faza projekta Zapošljavanjem do socijalnog uključivanja u život zajednice koji je Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodilo od 9. rujna 2020. do 9. ožujka 2022. godine.

Cilj ovog projekta sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije je zapošljavanje teže zapošljivih žena s najviše završenom srednjom školom koje se kontinuirano susreću s teškoćama pri zapošljavanju, ali i pružanje podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Tijekom 18 mjeseci Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb zaposlilo je 15 žena koje su pružale usluge pomoći 90 starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom na području Grada Zagreba.

Dostava namirnica, pomoć u kućanstvu, dostava lijekova, plaćanje računa, pomoć krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje samo su dio potpore i podrške kojom su potaknule socijalnu uključenost i povećale razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Tijekom trajanja projekta zaposlene djelatnice uključile su se u licencirane programe obrazovanja i osposobljavanja koji će im olakšati proces pronalaska zaposlenja po završetku projekta.

U planu je nastavak ovog hvalevrijednog projekta, a do početka iduće faze Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb nastavlja pomagati starijim, nemoćnim i svim osobama u potrebi putem dobrosusjedske pomoći.