U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grad Zagreb započeo je danas s besplatnim testiranjima beskućnika kako bi mogli dobiti COVID potvrde.

Cilj je omogućiti beskućnicima dostupnost usluga socijalne i zdravstvene skrbi, ali i usluga drugih institucija u kojima imaju mogućnost ostvariti svoja prava.

Korisnicima će se izdavati EU digitalne COVID potvrde odnosno rezultati testiranja na virus SARS-CoV-2.

Testiranje će se održavati svake srijede, počevši od 5. siječnja 2022. godine u vremenu od 12 do 15 sati, u prostoru logističkog centra društva Crvenog križa Zagreb, Heinzelova 64-66. Na istom mjestu korisnici će moći preuzeti potvrdu kada bude gotova.

Kako bi mogli pristupiti testiranju, a u svrhu sprečavanja moguće zloupotrebe ishođenja COVID potvrda, korisnicima će organizacije koje ih upute izdati potvrdu o korištenju njihovih usluga (Udruga Dom nade, Udruga Pet plus, Hrvatska mreža za beskućnike, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i dr.).

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” će u slučaju otkrivanja zaraze virusom SARS-CoV-2 korisnicima dati sve potrebne upute o daljnjem postupanju.