„Adventski kalenDar solidarnosti“ nova je humanitarna akcija Gradskog društva Crvenog križa Zagreb kroz koju učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, tijekom došašća, mogu darivati potrebite obitelji na području Grada Zagreba.

Novost je ovo osmišljena povodom nadolazećeg Tjedna solidarnosti koji će se obilježavati u razdoblju od 8. do 15. prosinca.

Ova humanitarna akcija sastavni je dio osjetljivosti i brige za socijalno isključene osobe o kojima brine Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Osnaživanjem humanitarnih akcija u osnovnim i srednjim školama trudimo se poticati djecu i mlade na humanost, solidarnost i filantropiju te buditi svijest o pomaganju i ukazati na probleme siromaštva koje je sve prisutnije među nama.

Kako sve ne bi ostalo samo na pukom darivanju, osmislili smo i kreativne zadatke u sklopu kalendara. Osim prehrambenih i higijenskih proizvoda koji će se moći donirati za korisnike Socijalnog dućana, učenike će se poticati i na kvalitetno provođenje vremena sa svojima najmilijima, izražavanje poštovanja nepoznatim osobama, praštanje prijateljima, ali i druga dobra djela i plemenite aktivnosti.

Socijalni dućan pruža pomoć pogođenim skupinama građana koji nemaju dovoljno sredstava za podmirenje osnovnih životnih potreba. Kroz podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština trenutno pružamo pomoć 939 korisnika, od kojih je 330 djece.

Uključite se i vi u humanitarnu akciju „Adventski kalenDar solidarnosti“. Prehrambene i higijenske potrepštine donirajte u Socijalni dućan GDCK Zagreb, na adresi Heinzelova ulica 64-66 u Zagrebu, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.