Dobro došli na službenu Facebook stranicu Crvenog križa Zagreb.
Svrha stvaranja Crveni križ Facebook stranice je dijeljenje informacija s njezinim pratiteljima, na temu djelovanja, pomoći, života i obitelji; informiranje o aktualnim akcijama i kampanjama te kreiranje platforme za razmatranje i komunikaciju o navedenim temama.
Kako nismo u mogućnosti pratiti cjelokupan Facebook sadržaj podijeljen od strane naših pratitelja, želimo Vas obavijestiti da Crveni križ zadržava pravo brisanja sadržaja koji uključuju sljedeće:
– uvrede, psovke, pogrdna imena, mržnju, uznemirujuć, prijeteći, agresivan i nestvaran sadržaj koji se tiče branda, ustanova ili pojedinaca; eksplicitan sadržaj; obmanjujuće i diskriminacijske tvrdnje nisu dopuštene
– promidžbene objave i oglasi u bilo kojem obliku
– nepravedno i neovlašteno korištenje elemenata zaštićenih autorskim pravom (npr. logo, glazba, grafika i sl.)
– prenošenje ili lijepljenje dokumenata koji sadrže softverske ili druge materijale zaštićene zakonima koji se tiču intelektualnog vlasništva (ili pravima na privatnost i javnost), osim u slučaju ako je osoba koja ih dijeli vlasnik autorskih prava ili je na njih dobila sve potrebne suglasnosti
– ilegalne sadržaje ili sadržaje koji potiču zanemarivanje nezakonitog ponašanja
– Internetske veze koje vode na prevarantske stranice
– varljiv sadržaj ili sadržaj koji može prouzročiti nesporazum
– izraze, intonacije ili slike s agresivnim ili seksualnim sadržajem
– neprimjerene poruke ili sadržaj koji može dovesti do problema vezanih uz obavljenje tehničkih operacija stranice
– sadržaj koji se nalazi izvan opsega stranice
– uzmite u obzir da su sadržaji objavljeni od strane pratitelja na ovoj stranici osobna mišljenja korisnika i ni na koji način ne predstavljaju ili odražavaju naš službeni stav. Crveni križ nije odgovoran za ispravnost komentara, preporuka i sadržaja izrađenih od strane pratitelja stranice.
Vi ste pravno odgovorni za sadržaj koji izlažete. Crveni križ zadržava pravo pregledavanja svih doprinosa, objava i sadržaja te uklanjanja i brisanja onih koji krše postojeću politiku društvenih mreža Crvenog križa Zagreb.
Uvjeti korištenja i pravila Facebooka i dalje se primjenjivi na stranici.
Molimo sve pratitelje da poštuju sve članove ove zajednice te da prime na znanje Izjavu o pravima i odgovornostima Facebooka. Molimo vas, posjetite www.facebook.com/policies
Pratiteljima koji ne poštuju pravila Crvenog križa ili uvjete korištenja Facebooka, biti će zabranjen pristup stranici bez prethodne najave.