Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb sa svojim djelatnicima i volonterima ujedinjeno s preko 1000 složnih ruku navijačke skupine Bad Blue Boys zajednički pomažu starijim, nemoćnim i kronično bolesnim osobama pri kupovini hrane i lijekova.

Crveni križ svaki dan zaprima pozive starijih osoba koje, zbog opasnosti od koronavirusa, ne smiju napuštati svoje domove. Već idućeg dana volonteri navijačke skupine BBB odlaze na sve zaprimljene adrese.

Na ulaznim vratima kućanstava, naše volontere čeka popis namirnica i pripremljen novčani iznos. Nakon što volonteri obave kupnju, donesu sve namirnice i vrate ostatak novca, osoba u potrebi i volonter popunjavaju obrazac Crvenog križa u koji se unose svi detalji o kupovini.

Do danas smo obavili kupovinu i nabavku lijekova za oko 620 osoba. Na naše telefone za pomoć obratilo se 205 osoba koje su zatražile podršku i savjet kako bi što lakše prevladali kriznu situaciju, samoizolaciju ili strah od potresa. 

Nakon potresa u gradu Zagrebu, navijačka skupina BBB složno se udružila pri zbrinjavanju majki i beba iz urušene Petrove bolnice. Solidarna srca nastavila su pomagati i raznim drugim ustanovama, a pobrinuli su se i za građane s područja Markuševca te uspješno sanirali štete na 217 kuća.

Hvala svim građanima i tvrtkama koji nesebično pomažu kupnjom trajne hrane i higijenskih potrepština ili uplaćuju novčane donacije na humanitarni račun „Plavo srce“

Saznajte kako donirati na bit.ly/PlavoSrce