DOBROSUSJEDSKA POMOĆ Crvenog križa i navijača BBB

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i navijačka skupina Bad Blue Boys ujedinili su svoje snage u akciji „PLAVO SRCE“, a sve s ciljem kako bismo pomogli osobama koje su pogođene koronavirusom ili su uslijed velikog potresa u Zagrebu ostali bez svojih domova.

KAKO BRINEMO O GRAĐANIMA I ŠTO JE TO DOBROSUSJEDSKA POMOĆ

Crveni križ Zagreb svakodnevno zaprimi preko 300 telefonskih poziva i preko 100 mailova sa upitima građana, a najhitnijim slučajevima nastojimo pomoć pružiti u najbržem mogućem roku. Preko 400 volontera svakodnevno pomaže starijim, nemoćnim sugrađanima i kroničnim bolesnicima. Dnevno obiđemo više od 50 kućanstava.

Djelatnici gradskog društva Crvenog križa Zagrebzaprimaju pozive starijih i nemoćnih osoba te kroničnih bolesnika. Volonteri Crvenog križa Zagreb preuzimaju daljnju brigu o osobama; odlaze po popis namirnica uz koji im, osoba u potrebi, daje i novac za kupnju. Nakon obavljene kupnje, volonter osobi donese sve namirnice i vraća nepotrošeni novac. Sve se evidentira u obrascu i supotpisuju ga osoba kojoj je pružena dobrosusjedska pomoć i volonter koji je pomogao.

VRLO VAŽNO! Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, osim obilježja na odjeći, raspolažu i potvrdom koju korisnicima pomoći daju na uvid, a kojom potvrđuju da su volonteri Crvenog križa Zagreb te da su ovlašteni pružiti dobrosusjedsku pomoć za vrijeme krizne situacije pojave koronavirusa.