U subotu 7. ožujka 2020. godine u Zagrebu je održano 24. školsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanju su pristupile 63 ekipe osnovnih i 32 ekipe srednjih škola. Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozljede, pokazali visoku razinu pripremljenosti i znanja iz prve pomoći.

Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu. Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz obuku i pripremu koja je trajala punih 6 mjeseci.

Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog i dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga je mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su organizirali i održali obuku ekipa. Svakom učeniku, mentoru i volonteru čestitamo i zahvaljujemo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju.

10 najbolje plasiranih ekipa osnovnih i 10 najbolje plasiranih ekipa srednjih škola nastupiti će na Gradskom natjecanju koje će se održati 04.04.2020. godine. Pobjednici tog natjecanja predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i svoje škola na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.