Najsvečaniji prostor glavnog grada Hrvatske ovog vikenda imao je posebne goste. U dvoranu „A“ Stare gradske vijećnice ove se subote smjestilo više od 100 volontera Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Zagreb sa svojim gostima. 365 dana u godini oni volontiraju, mijenjaju svijet oko sebe, čineći ga sigurnijim mjestom za sve nas. Povod okupljanja svih volontera bila je Godišnja skupština Kluba mladih Crvenog križa Zagreb.

Tijekom svečanosti volonterima su uručene nagrade i priznanja. Priznanja je dobilo 10 najaktivnijih volontera koji su svojim radom sudjelovali u provedbi programa Crvenog križa U 2019. godini.

Posebne nagrade uručene su onima koji su se posebno istaknuli u posebnim kategorijama.

  • „Zlatne rukavice“ dobilo je 6 članova ekipe koji su 2019. godine osvojili prvo mjesto na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.
  • „Zlatna krletka“ nagrada je koju je osvojila volonterka s najviše volonterskih sati u programu prevencije trgovanja ljudima.
  • „Zlatna kutija prve pomoći“ našla je dom kod dvoje volontera koji su se istaknuli u programu prve pomoći.
  • „Zlatni sat“ smjestio se kod volonterke koja radi ako medicinska sestra, studira i volontira – dokaz kako su 24 sata dovoljna ako radiš ono što voliš i dobro se organiziraš.
  • „Zlatna igračka“ nagrada je koju su osvojili  volonteri volontirajući u bolnicama na dječjim odjelima.

 

Nagradu  „Zlatnih 10“ dobilo je dvoje volontera – članova Kluba koji su aktivni već 10 godina.

Za kraj, volonteru koji napušta Klub zbog poslovnih obaveza i brojnih službenih putovanja uručen je „Zlatni globus“ kako bi se uvijek znao vratiti kući, u Crveni križ. 

Osim članova Kluba mladih, Skupštini su prisustvovali visoki uzvanici na čelu s gradonačelnikom Grada Zagreba, gospodinom Milanom Bandićem.