U srijedu, 19. veljače, održan je prvi organizacijski susret sa studentima i profesoricom Studijskog centra socijalnog rada u vezi provedbe terenske prakse iz Kolegija „Socijalni rad s obitelji“ u Crvenom križu Zagreb.

Osam studenata druge godine studija socijalnog rada, provest će svoju prvu terensku praksu u Crvenom križu Zagreb u sklopu Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem.

 

Terensku praksu u trajanju od 60 sati, studenti će provesti u vremenu od veljače do lipnja 2020. godine. Tijekom tog vremena u suradnji s mentoricom upoznat će se s radom Crvenog križa Zagreb, upoznat će se s obitelji korisnika, prepoznati rizike i pozitivne resurse obitelji, izraditi socijalnu anamnezu, razviti sposobnost shvaćanja korisnikovog konteksta te izraditi plan rada s korisnikom na osnovu prepoznatih potreba korisnika.

Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje sa Studijskim centrom socijalnog rada u provedbi terenske prakse za studente iz različitih Kolegija, te nas početak ovogodišnje terenske prakse raduje jednako kao i naše korisnike koji se vesele dolasku studenata obzirom na izuzetno pozitivna iskustva iz prijašnjih godina.