U povodu  Nacionalnog  Dana dobrovoljnih  darivatelja krvi koji se obilježava 25.10. na dan kada je  daleke 1953. godine održana prva akcija  darivanja krvi u željezari Sisak , a nekoliko dana kasnije  i u Zagrebu u tvornici Franck  ,GDCK  Zagreb  održalo  je svečanost podjele  zahvalnica višestrukim jublarnim darivateljima krvi.  Svečanost je održana u petak 25.10.2019. u prostorima Stare gradske vijećnice, Ćirilometodska 5.  Našoj svečanosti nazočili su naši dragi gosti:  gradonačelnik grada  Zagreba gosp. Milan Bandić sa suradnicima, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa  prim. dr. Josip Jelić, gosti iz Udruga AIDO i AVIS iz Passingnana  sa gradonačelnikom gosp. SANDROM  PASQALOM, članovi Skupštine GDCK  , ravnatelj GDCK Zagreb gosp. Petar Penava i djelatnici GDCK ,volonteri – voditelji  aktiva darivatelja  krvi u radnim organizacijama. U ime Gradskog društva Crveng križa  Zagreb prisutne darivatelje krvi i ugledne goste pozdravio je potpredsjednik GDCK pater Ivan Radeljak.

Nakon pozdravnih riječi došao je svečani trenutak podjele  zahvalnica višestrukim jubilarnim darivateljima krvi. Gradonačelnik grada Zagreba uručio je zahvalnice gosp. IVANU PETKOVIĆU za 150 puta darovanu krvi i gosp. ŽELJKU PAVLEKU  za 125  puta darovanu krv.  Ukupno je na svečanosti uručeno 34 zahvalnice   jubilarnim darivateljima krvi. Zahvalnic e i brončani znak  za 35 darivanja krvi primile su 4  darivatejice krvi,zahvalnicu i srebrni znak za 55  darivanja krvi  primile su 3 darivatelje.

Zahvalnicu i brončani znak za 50 darivanja krvi primilo je 7  darivatelja krvi, zahvalnicu i  srebrni znak za 75 puta darovanu krv primilo je 12 darivatelja krvi, a  zahvalnicu i zlatni znak za 100 puta darovanu krv  dobilo je 6 darivatelja krvi. Zahvaljujemo svim našim gostima i upućujemo  iskrene čestitke svim jubilarnim darivateljima krvi.

DARIVATELJIMA KRVI ČESTITMO 25. LISTOPAD – DAN DARIVATELJA KRVI .