Odjeli

U izborniku s lijeve strane odaberite željeni odjel.

Odjeli

U izborniku ispod odaberite željeni odjel.

Hrvatski Crveni križ, koji je utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj: promiče dobrovoljno davanje krvi te organizira i provodi akcije davanja krvi; okuplja davatelje i vodi evidenciju davatelja, te izdaje potvrde i dodjeljuje priznanja davateljima.
Socijalni dućan je projekt Gradskog društva Crvenog križa Zagreb kojem je cilj pružanje pomoći u naravi i higijenskim potrepštinama socijalno ugroženim sugrađanima.
Prva pomoć je jedna od osnovnih aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Kontinuiranom edukacijom nameće se kao stalno prisutna u društvu i podiže svijest o spašavanju i pomaganju unesrećenim i nemoćnim kao glavnom idejom, iz koje je nastao i sam Crveni križ.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb pokreće, organizira provodi i sudjeluje u redovnim humanitarnim aktivnostima solidarnosti za pomoć osobama u potrebi.
GDCK Zagreb bavi se podizanjem i unapređenjem zdravstvene kulture pučanstva te sudjeluje u unapređenju zaštite zdravlja.
Socijalna skrb je jedna od temeljnih aktivnosti kojom se bavi GDCK Zagreb. Saznajte više o nama.
Dom Crvenog križa Grada Zagreba „Villa rustica“ smjestio se u Novom Vinodolskom, najstarijem gradu crikveničko-vinodolske rivijere.
U srcu Parka prirode Medvednica, na visini od 955m nadmorske visine, na hrptu Malo Sljeme smjestio se Dom Crvenog križa Grada Zagreba. Danas se možemo pohavliti gotovo stoljetnom tradicijom rada Doma.
Mladi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb jedna su od najbrojnijih organizacija mladih volontera okupljenih sa istim ciljem na području Grada Zagreba.
Velike tragedije koje se učestalo pojavljuju širom svijeta u posljednjih nekoliko godina naglašavaju potrebu razvoja i usavršavanja službi za pripremu i odgovor na katastrofe.
U punoj je funkciji u vrijeme oružanog sukoba kada radi na prikupljanju podataka i davanju obavijesti o žrtvama sukoba.
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb je pravna osoba sukladno Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu, Statutu Hrvatskog Crvenog križa i Statutu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Podjela odjeće i obuće odvija se za korisnike iz sustava socijalne skrbi sa područja Pešćenice, Trnja, Gornjeg grada – Medvešćaka, Črnomerca, Trešnjevke, Susedgrada i Novog Zagreba.