Da je ovo ljeto bilo zabavno i veselo uz mnogobrojne interesantne aktivnosti znaju korisnici Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

U sklopu Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem tijekom ljeta su bile  osmišljene različite aktivnosti za korisnike s ciljem obogaćivanja iskustva te povezivanja grupe.

Uz lagane šetnje Zagrebom  imali su prilike vidjeti razne zanimljivosti u gradu. Korisnici su posjetili Gornji grad na kojem su prošli kroz Kamenita vrata, prošetali Strossmayerovim šetalištem  i tunelom Grič te se spustili (neki i po prvi put) „drevnom“ uspinjačom.

Na Bundeku su pokazali da za zabavu ne treba mnogo, a oni su je doživjeli s improviziranim čunjevima i obručima. Naravno, za potpuni doživljaj, malo su „snimili“ izloge po dućanima u Avenue Mallu i West Gateu te  se počastili i slatkim zalogajima usput.

Međutim, što je ljeto bez mora? Znaju to i korisnici te su u sklopu udruge „Krila anđela“ imali priliku provesti tjedan dana na moru u Novom Vinodolskom u domu Crvenog križa. Oni koji nisu mogli doći sa svojim skrbnicima bili su u pratnji djelatnika Crvenog križa. Ovo iskustvo korisnicima je zaista posebno te se rado vraćaju u Novi Vinodolski svake godine zbog  veselja, zabave, druženja, plivanja, novih prijateljstava, izleta i naravno plesa i pjesme u neograničenim količinama.