Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb registrirano je kao humanitarna organizacija za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći. Tijekom cijele godine provodimo brojne humanitarne aktivnosti i akcije kako bi osvijestili široku javnost o potrebi pomaganja socijalno ugroženim građanima te prikupili potrebne donacije.

Fond europske pomoći za najpotrebitije donosi novi pristup pomaganju najpotrebitijim osobama u EU. Cilj Fonda je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane. Putem Fonda se pruža nefinancijska pomoć najpotrebitijim osobama, poput hrane i osnovne materijalne pomoći (kao što su odjeća, higijenski proizvodi, školski pribor i slično).

U sklopu projekta „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb u partnerstvu s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije provodi projekt „Ublažavanje ekstremnog siromaštva u Gradu Zagrebu“.

Projekt se provodi u obliku izdavanja paketa hrane te paketa higijene za odrasle i djecu u Socijalnom dućanu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb na adresi Siget 18a.

Socijalni dućan pruža pomoć socijalno ugroženim osobama koje imaju prebivalište na području gradskih četvrti: Maksimir, Peščenica – Žitnjak, Novi Zagreb-Istok, Novi Zagreb-Zapad, Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Podsljeme, Sesvete i Brezovica.

Korisnici pomoći u Socijalnom dućanu su osobe kojima je nadležni Centar za socijalnu skrb rješenjem priznao pravo na zajamčenu minimalnu naknadu i osobe čiji je mjesečni dohodovni cenzus do 1.700,00 kn po članu obitelji odnosno do 2.000,00 kn ukoliko se radi o samcu.

Opširnije informacije dostupne su na niže navedenim brojevima telefona.

Pozivamo naše građane i tvrtke koji su u mogućnosti da svojom donacijom doprinesu radu Socijalnog dućana te time omoguće kvalitetniji život našim sugrađanima u potrebi. Našim korisnicima možete pomoći donacijom hrane (posebice trajnih prehrambenih namirnica), ali i higijenskih proizvoda (sredstva za osobnu higijenu, pelene za djecu i sredstva za čišćenje).

Svoje donacije možete donijeti na našu adresu Zagreb, Siget 18a, od ponedjeljka do petka od 08 do 16 sati.

 

Svaka donacija je dobro došla!

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na:

Tel:    +385 1 5801 562   +385 1 5582 117

socijalni.ducan@ckzg.hr

info@ckzg.hr