Sutrašnje naslovnice novina: Čudo na Bundeku!, ili: 3. svibnja 2019. na Bundeku, u Zagrebu gradu,  Crveni križ Zagreb organizirao je OLIMPIJADU!

Nije prvi april, ni prvi maj, nego 1. „Obiteljska olimpijada“! Povod je obilježavanje Međunarodnog dana obitelji jer obitelj, uža, proširena ili kao cijela zajednica, je najjači tim koji ljudsko društvo može stvoriti i koji uvijek pobjeđuje.

Ova posebna olimpijada, na koju bi zasigurno bio ponosan i sam Pierre de Coubrtin, okupila je upravo obitelj u zajednici, obitelj osoba s intelektualnim teškoćama korisnika Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, njihove roditelje/skrbnike, braću i sestre, prijatelje iz dnevnih centara „Ozana“ i „Sunčev sjaj“, studente, volontere, sugrađane, članove Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, ali i gradske uzvanike.

Uz ostale, svečanosti su nazočili: izaslanica gradonačelnika, docentica doktorica znanosti Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba sa suradnicima i Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb sa suradnicima, koji su nakon kratkih pozdravnih govora, rezanjem vrpce svečano otvorili igre.

Sve je na ovoj Olimpijadi bilo kako treba biti, od uzbuđenih natjecateljskih ekipa i novih olimpijskih sportova, „olimpijske baklje“ koju je na „olimpijski stadion“ donio natjecatelj Neven Varga te zapalio „olimpijski plamen“, pa sve do podjele zahvalnica svakom natjecatelju i završnog provoda u „olimpijskom selu“ uz okrepu neponovljivim i nadaleko poznatim „crvenokrižaškim grahom“ koji se u ovom slučaju pretvorio u „olimpijski grah“.

Svi su očekivali kišu, a pljuštali su aplauzi. Svi su očekivali pobjednike, a pobjednici su bili svi.

U tom duhu zajedništva, suradnje i radosti, do kvalifikacija za „Obiteljsku olimpijadu 2020.“, šaljemo veeeliki Olimpijski pozdrav!