„Čudnu družbu moje oči vide. Mrki medvjed u kaputu ide. Mačka mišu u zagrljaj hrli, a vuk kozu oko vrata grli. Lisica sa vukom časka. Strašilo po cesti hoda, sa žabama pleše roda. Strašan lav žirafi laska: žirafice moja draga – najljepša si danas maska“ (Najljepša maska, J. Čunčić-Bandov)

Stihovi naše pjesnikinje najbolje opisuju Maskenbal korisnika poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške koji je održan za sve korisnike, u utorak, 5. ožujka, u Sigetu, na jednoj od pet lokacija na kojima se program provodi.

Da bismo se svi dobro zabavili, pripremali smo se cijeli prethodni mjesec učeći plesnu koreografiju uz pjesmu „Život je Maskenbal“ koju nas je naučio naš Juraj, a uvježbavali radni instruktori: Stella, Filipa, Gorana, Petra, Sonja, Vesna, Štefi, Azra, Tomislav i Renata. Sa našom rehabilitatoricom Ksenijom i psihologinjom Josipom uvježbavali smo pogađanje zagonetki, rješavanje rebusa, slaganje neobičnih puzzli te vježbali raznovrsne vještine kako bismo bili najbolje maske na svijetu.

U Maskenbal nas je uvela „mačka“ Josipa igrom riječi Ping-pong, Zatim smo vrlo uspješno prepoznavali glasanje životinja. Druga „mačka“ Ksenija dala nam je birati zagonetke iz košarice koje smo sami čitali, odgonetavali i sve pogodili. Kao veliki ljubitelji Kulinarske radionice, bili smo super u natjecanju u „namotavanja špageta“, da nam „gosti“ ne ostanu gladni. „Kauboj“ Juraj je vodio igre vještine prenošenja pisanica (koje smo sami ukrasili) do uskrsnih košarica. Sreća da su bile od stiropora! Poslije smo do stolica prenosili i balone lupkanjem i na kraju sjeli na njih dok ne puknu – e to je bilo ludilo! Nakon igara i silnog uzbuđenja zaplesali smo naučeni ples „Život je Maskenbal“ te se do odlaska kući nastavili družiti uz ples i razgovore uz ukusnu hranu, krafne smo naravno pojeli odmah ujutro, za snagu, i bilo nam je super!