ZAGREB, 7. ožujka 2019. – Za studente kolegija Menadžment neprofitnih organizacija, na poziv doc. dr. sc. Ivane Marić, profesorice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu naša voditeljica odjela za socijalne i humanitarne programe i projekte i razvoj volonterstva gđa Nina Tenjer održala je predavanje na temu izazova s kojim se susreću moderne humanitarne organizacije. U sklopu prezentacije pridružio joj se dugogodišnji volonter i član Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Ilija Perić.

Tema predavanja je bila izazovi razvoja humanitarnih organizacija u Hrvatskoj i položaj Crvenog križa u društvu. Svjesni da je sve više samih, starih, bolesnih i nemoćnih osoba kojima je pomoć potrebna zbog narušenoga socijalnog i zdravstvenog stanja Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb pokreće, organizira,  provodi i sudjeluje humanitarnim aktivnostima solidarnosti za pomoć osobama u potrebi.

Mobilizacijom svih resursa, poticanjem pozitivnih društvenih promjena, pružanjem potrebnih i pravovremenih usluga te različitih oblika pomoći u području odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb doprinosi ostvarivanju i provedbi socijalne politike Grada Zagreba.

 

Predavanje je završilo odgovorima na pitanja o Crvenom križu i dogovorom sa studentima Ekonomskog fakulteta koji su izrazili želju biti dio pokreta Crvenog križa kroz volontiranje. Doc. dr. sc. Ivana Marić izrazila je želju da se suradnja i dalje nastavi u smjeru kojem je krenula te nam je poklonila svoju knjigu “Menadžment neprofitnih organizacija”. Za sve studente koji su sudjelovali na predavanju Crveni križ je omogućio sitne poklončiće kao znak pažnje.