Nakon tri velike makete koje su nastale u okviru Projekta „Unaprjeđenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici“ i koje su predane Francuskom veleposlanstvu, Gradu Vukovaru i gradonačelniku Grada Zagreba, 14. veljače 2019. godine, četvrta velika maketa crkve Sv. Jakova iz Međugorja, uručena je udruzi Majčino selo.

Maketu su tijekom 2018. godine s  puno ljubavi, strpljenja i truda  izrađivali naši već proslavljeni maketari Mladen Ančić i Veno Leko.

Svečanosti primopredaje makete nazočili su: izaslanica i zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić sa suradnicima, fra Svetozar Kraljević iz Hercegovačke franjevačke Provincije uznesenja Blažene djevice Marije, fra Vilček Novački voditelj volontera u pučkoj kuhinji Caritasa župe Sv. Antuna Padovanskog, mnogobrojni korisnici  Projekta te ostali dragi gosti, a svečanu primopredaju svojim nastupom uveličali su: zbor naših umirovljenika i pjesnikinja Katarina Hercigonja prigodnim programom.

Simboličnim zvonom sa zvonika crkve, doc. dr. sc. Olivera Majić, oglasila je primopredaju makete te je naglasila da važnost makete nije samo materijalna nego ima i puno veću dimenziju, a između ostaloga predstavlja i  međugeneracijsku solidarnost starijih osoba prema djeci i mladima iz udruge koji će putem makete primiti poruku prijateljstva i nade  koja im se  šalje iz Zagreba.

Fra Svetozar Kraljević koji je primio maketu zahvalio se zamjenici gradonačelnika i Crvenom križu Zagreb te istaknuo da je Franjevačkoj provinciji koja uz dobročinitelje iz cijelog svijeta skrbi za udrugu Majčino selo izuzetno važno da se poruke mira i ljubavi prenose njihovim štićenicima. Također je zahvalio Crvenom križu Zagreb na donaciji higijenskih proizvoda za potrebe djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi o kojima udruga skrbi.

Cijelo događanje pratile su četiri TV kuće putem kojih se najšira javnost upoznala s ovom  akcijom te se nadamo da će naš primjer potaknuti i ostale da svojim malim, svakodnevnim plemenitim djelima pomažu osobama u potrebi.

Nakon službenog dijela primopredaje, nastavljeno je veselo druženje i obilježavanje dana Sv. Valentina uz „živu“ glazbu i ples.